Vitar - silou přírody

Vaříme a pečeme se sladidly Irbis: Marináda na kuřecí či telecí maso

Sezona grilovaní je tu! Pokud jste se na ni těšili a grily i náčiní už máte nachystané, dáme vám tip na perfektní marinádu pro kuřecí či telecí maso. Navíc přidáme i další radu pro letní grilování, abyste si ho užili i poté…

Marináda na kuřecí či telecí maso

2 polévkové lžíce oleje (nejlépe olivového), 3 polévkové lžíce pasírovaných rajčat, 1 kávová lžička sladidla Irbis Stévie (sypké sladidlo), 3 stroužky česneku, 1 polévková lžíce octu, 1 polévková lžíce kremžské hořčice, 1 polévková lžíce worcestru, 1 cibule, 150 ml piva, 1/2 kávové lžičky soli.

Postup: česnek oloupeme a utřeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Do mísy přidáme ostatní uvedené suroviny a vše důkladně promícháme. Do hotové marinády vkládáme zvolené maso např. vykostěná kuřecí stehna, silnější plátky telecí kýty, apod. Přikryjeme fólií a necháme 1 den v chladu odležet.

Další recepty se sladidly Irbis:

- čočková polévka
- rajská omáčka
- palačinky s tvarohem
- salát s lehkou zálivkou
- puding
- těsto na mazanec a vánočku


TIP pro letní grilování

Užijte si oblíbené grilování v pohodě s Vyprošťovákem – pomocníkem po nadměrné konzumaci jídla a alkoholu, kdy může dojít ke zvýšené produkci žaludečních kyselin. To se často projeví pocitem plnosti či tlaku v žaludku. Vyprošťovák obsahuje zásaditou látku hydrogenuhličitnan sodný, který má schopnost neutralizovat kyseliny, a proto se doporučuje užívat právě při zmíněných problémech se zažíváním. Vyprošťovák tak pomáhá při trávení těžko stravitelných jídel, snižuje kyselost žaludečních šťáv a doplňuje tekutiny.

13631477-10154354272489265-5440640246171238225-n.jpg