Pitný režim dětí je důležitý, obohatit ho můžete i vitaminy

8. 8. 2022

Aby naše tělo fungovalo, jak má, je důležité zajistit mu rovnováhu mezi příjmem a výdejem tekutin. U dětí to někdy bývá problém, protože jsou pořád v pohybu, mohou se tak víc potit a na pití zapomínat. Obyčejnou vodu, která je pro doplňování tekutin ideální, často zavrhují, a tak je potřeba jim pitný režim občas zpestřit. Jednou z dobrých možností jsou šumivé tablety, které dětem chutnají a dodají jim kromě tekutin i vitaminy.

Dětský organizmus tekutiny potřebuje k mnoha činnostem, mezi které patří třeba regulace tělesné teploty, udržování správné funkce ledvin a optimální hustoty krve nebo zásobování tkání kyslíkem, přivádění energie do svalů či odvod látek z těla ven.

MultivitaminVyšší nároky na příjem tekutin má organizmus přirozeně ve chvílích, kdy spoustu tekutin sám vydává, tedy například při zvýšené fyzické aktivitě nebo letních teplotách. Potřebu tekutin navíc zvyšují i slaná, sladká a tučná jídla.

Co dávat dětem pít?

Mezi vhodné nápoje obecně patří čistá voda, minerální voda, ovocné a bylinkové čaje, v menší míře pak i ředěné ovocné šťávy a džusy. Jednou za den pak můžete pitný režim dětí obohatit i šumivým vitaminem, jakým je například Vitar Kids Multivitamin s Bobem a Bobkem. Dětem tak připravíte chutný nápoj plný vitaminů, který rády vypijí a který jim dodá spoustu užitečných látek.

Zmiňovaný Multivitamin obsahuje 11 vitaminů a vápník pro správný vývoj kostí. Receptura tak reflektuje potřeby dětského organizmu a je sestavena právě pro potřeby dětí. V jeho složení najdete vitaminy skupiny B, vitamin C a E i v posledním roce hodně skloňovaný vitamin D, který kromě pozitivního vlivu na stav kostí a zubů prospívá i imunitnímu systému. K posílení obranyschopnosti organizmu navíc přispívají i další obsažené vitaminy.

Šumivý Vitar Kids Multivitamin s malinovou příchutí seženete v lékárnách, lékárenských e-shopech i na e-shopu VITARu – tradičního českého výrobce vitaminů včetně řady Kids pro děti.

VITAR klub logo
Zaujal vás tento článek? Přihlaste se do VITAR klubu a získáte informace jako první - včetně dalších mnoha výhod!
Přihlásit se můžete zde Stát se členem