Vaříme a pečeme s Irbisem: Meruňkový džem
Milujete meruňky a rádi zavařujete? Udělejte si meruňkový džem – máme pro vás skvělý recept, ve kterém cukr nahrazuje moderní sladidlo Irbis z rostliny stévie.
Meruňkový džem
1 kg vyzrálých meruněk, 100 g sladidla Irbis z rostliny stévie (sypké sladidlo), 150 ml vody.
Postup:
Meruňky omyjeme a vyloupeme. Takto upravené ovoce vložíme do hrnce, který není náchylný k připalování. Přisypeme sladidlo a zalijeme určeným množstvím vody. Vše na mírném ohni za občasného promíchání povaříme cca 15-25 minut (až se směs rozvaří). Hotový džem (ještě horký) plníme do zavařovacích sklenic, zavíčkujeme a nakonec sterilujeme 20 minut.
Sladidla Irbis zakoupíte na e-shopu www.nasevitaminy.cz.
Další recepty se sladidly Irbis:
- rebarborový závin
- salát s lehkou zálivkou
- linecké cukroví
- domácí limonáda s ovocem
- kynuté koláče
- marináda na kuřecí či telecí maso
- těsto na mazanec a vánočku
Stáhněte si eBook s recepty, ať je máte vždy u sebe! Najdete ho zde.
Sladidla Irbis – sladká chuť jako cukr a bez výčitek
Produkty pod značkou Irbis jsou moderní stolní sladidla nabízející řešení všem, kteří hledají kvalitní náhradu cukru. Jedná se totiž o řadu sladidel nové generace, která jsou vhodná pro redukční dietu nebo osoby omezující cukr ve své stravě. Bonusem těchto sladidel je, že zásadně nezvyšují energetickou hodnotu oslazených jídel a nápojů a jsou vysoce sladivé v malém množství – při nižším energetickém příjmu se tak nemusíte vzdávat uspokojení chuti na sladké.