Vaříme a pečeme se sladidly Irbis: Linecké cukroví
Těšíte se na Vánoce a cukroví, ale potřebujete omezit cukr ve vašem jídelníčku? Prozradíme vám výborný recept na linecké cukroví, ve kterém cukr nahrazuje sladidlo Irbis ze stévie. To je vhodné třeba pro redukční dietu nebo osoby omezující cukr ve své stravě.
Linecké cukroví
450 g pšeničná mouka hladká, 50 g sladidlo Irbis z rostliny stévie, 300 g tuku (Hera, máslo, 80% margarín), 2 vejce, kůra z půlky chemicky neošetřeného citronu
Na vále z mouky vytvarujeme ohrádku. Do této vložíme ostatní suroviny a rychle zpracujeme na stejnorodé polotuhé těsto. Hotové zabalíme do potravinářské folie a necháme v chladu do druhého dne rozležet. Poté rozválíme na vále na tloušťku těsta cca 5 mm, vykrajujeme tvořítky zvolené tvary a ty ukládáme na čisté plechy. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180 stupňů a po vychladnutí plníme zvolenou náplní.
Poznámka: pracujeme v chladném prostředí, abychom těsto při jeho výrobě tzv. nespařili.
Stáhněte si eBook s recepty, ať je máte vždy u sebe! Najdete ho zde.
Další recepty se sladidly Irbis:
- rebarborový závin
- palačinky s ovocem
- salát s lehkou zálivkou
- puding
- domácí limonáda s ovocem
- meruňkový džem
- kynuté koláče
- marináda na kuřecí či telecí maso
Stáhněte si eBook s recepty, ať je máte vždy u sebe! Najdete ho zde.
Sladidla Irbis – sladká chuť jako cukr a bez výčitek
Produkty pod značkou Irbis jsou moderní stolní sladidla nabízející řešení všem, kteří hledají kvalitní náhradu cukru. Jedná se totiž o řadu sladidel nové generace, která jsou vhodná pro redukční dietu nebo osoby omezující cukr ve své stravě. Bonusem těchto sladidel je, že zásadně nezvyšují energetickou hodnotu oslazených jídel a nápojů a jsou vysoce sladivé v malém množství – při nižším energetickém příjmu se tak nemusíte vzdávat uspokojení chuti na sladké.