Vaříme a pečeme se sladidly Irbis: Vánočka

28. 11. 2019

Také na Vánoce rádi pečete vánočku, ale chcete omezit cukr? Využijte ke slazení sladidla Irbis a máte po problémech! Přinášíme vám recept na výbornou vánočku, ve kterém cukr nahrazuje sypké sladidlo Irbis ze stévie, které je vhodné pro redukční dietu nebo osoby omezující cukr ve své stravě.

Vánočka

230 g pšeničná mouka hladká, 150 g pšeničná mouka hrubá, 40 g Irbis z rostliny stévie, 30 g droždí, 40 g vepřové sádlo, 150 – 200 ml mléka, sůl, loupené sekané mandle, rozinky, vejce na potření.
 
Postup: Mouky promícháme a prosijeme sítkem. Vsypeme do mísy, přidáme rozinky a vyrobíme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Mléko zahřejeme na teplotu cca 30 °C a malou částí (100 ml) zalijeme droždí v míse. S malým množstvím mouky si v důlku pomocí vidličky vyrobíme velmi řídké těsto – omládek. Takto připravený omládek necháme v teplém prostředí vykynout (až svůj původní objem zvětší na dvojnásobek).

Ve zbylém mléce rozpustíme sladidlo sladildo Irbis, přidáme žloutek, olej, sádlo, sůl a směs znovu zahřejeme na původní teplotu. Zalijeme do mísy s vyzrálým omládkem a hnětením vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme v teplém prostředí vykynout (zvětší svůj původní objem opět minimálně na dvojnásobek). Nejlépe uděláme, když těsto po vykynutí opět promícháme a znovu necháme vykynout.

Hotové těsto rozdělíme na klonky 6, anebo 8 ks, ty vyválíme na prameny a upleteme zvolený tvar vánočky. Tu položíme na tukem potřený plech, namašlujeme vejcem a posypeme mandlovými nudličkami – lupínky. Vánočku necháme kynout v teplém prostředí asi 20 – 30 minut a poté pečeme při teplotě cca 180 °C.

Stáhněte si eBook s recepty, ať je máte vždy u sebe! Najdete ho zde.


Další recepty se sladidly Irbis:

rebarborový závin
salát s lehkou zálivkou
puding
linecké cukroví
domácí limonáda s ovocem
meruňkový džem
kynuté koláče
marináda na kuřecí či telecí maso

Stáhněte si eBook s recepty, ať je máte vždy u sebe! Najdete ho zde.

Sladidla Irbis

Sladidla Irbis – sladká chuť jako cukr a bez výčitek

Produkty pod značkou Irbis jsou moderní stolní sladidla nabízející řešení všem, kteří hledají kvalitní náhradu cukru. Jedná se totiž o řadu sladidel nové generace, která jsou vhodná pro redukční dietu nebo osoby omezující cukr ve své stravě. Bonusem těchto sladidel je, že zásadně nezvyšují energetickou hodnotu oslazených jídel a nápojů a jsou vysoce sladivé v malém množství – při nižším energetickém příjmu se tak nemusíte vzdávat uspokojení chuti na sladké.

VITAR klub logo
Zaujal vás tento článek? Přihlaste se do VITAR klubu a získáte informace jako první - včetně dalších mnoha výhod!
Přihlásit se můžete zde Stát se členem