Vaříme a pečeme se sladidly Irbis: Velikonoční beránek
Také na vašem velikononím stole nesmí chybět beránek? Vyzkoušejte náš recept, ve kterém cukr nahrazuje Irbis se sladidly z rostliny stévie. Uvidíte, že si pochutnáte, navíc rázem ubyde kalorií!
Velikonoční beránek
90 g Irbis se sladidly z rostliny stévie, 200 g pšeničné mouky polohrubé, 100 g pšeničné mouky hladké, 30 g kakaového prášku, špetka soli, 1 kypřicí prášek do pečiva, 200 g Hery, 200 ml mléka, 5 ks vajec, olej a mouka na vymazání a vysypání formy
Postup: mouky spolu s kakaem, solí a kypřicím práškem promícháme a prosejeme (můžete zvolit i verzi bez přidaného kakaa). Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky vyšleháme se sladidlem Irbis na pevný sníh. Heru šleháme za postupného přidávání žloutků do pěny. Obě hmoty zlehka spojíme, přidáme mléko a spolu se sypkou směsí krátce promícháme. Formu na beránka vymažeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Hotové těsto vložíme do upravené formy a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 170 °C asi 40 minut. Po vychladnutí vyjmeme z formy a servírujeme.
Sladidla Irbis zakoupíte na e-shopu www.nasevitaminy.cz.
Další recepty se sladidly Irbis:
- rebarborový závin
- salát s lehkou zálivkou
- puding
- linecké cukroví
- domácí limonáda s ovocem
- meruňkový džem
- kynuté koláče
- marináda na kuřecí či telecí maso
Stáhněte si eBook s recepty, ať je máte vždy u sebe! Najdete ho zde.
Sladidla Irbis – sladká chuť jako cukr a bez výčitek
Produkty pod značkou Irbis jsou moderní stolní sladidla nabízející řešení všem, kteří hledají kvalitní náhradu cukru. Jedná se totiž o řadu sladidel nové generace, která jsou vhodná pro redukční dietu nebo osoby omezující cukr ve své stravě. Bonusem těchto sladidel je, že zásadně nezvyšují energetickou hodnotu oslazených jídel a nápojů a jsou vysoce sladivé v malém množství – při nižším energetickém příjmu se tak nemusíte vzdávat uspokojení chuti na sladké.