Ve zdravém těle zdravý duch aneb jak podpořit pohyb a vitalitu

9. 9. 2024

Známé rčení nabízí jedno ze základních pravidel zdravého života: chceme-li se cítit dobře, je potřeba se hýbat a dbát o své tělo. V obou případech nám v tom mohou pomoci i vhodné vitaminy a minerální látky. A protože chceme dbát nejen o svůj organizmus, ale i zdraví naší planety, nabízíme tip v podobě doplňků stravy ve speciální řadě Vitar EKO Friendly.

Nemusíte mít závodní ambice a není třeba se trápit sportem několik hodin denně. Důležité pro náš všední život jsou pravidelnost a dostatek pohybu prakticky jakéhokoli typu. Může jít o denní docházení do školy nebo do práce, procházky a výlety, projížďku na kole nebo pohyb na zahradě s dětmi. Důležité je se hýbat. Tělo tak dostává potřebnou zátěž, svaly se formují, metabolizmus roztočí svá soukolí, imunitní systém posiluje.

To všechno jsou benefity pohybových aktivit, ke kterým patří v případě sportu i vyplavení endorfinu, hormonu štěstí. Také ten nám pomáhá cítit se fajn a zvládat každodenní starosti, povinnosti i stres. Čím naopak my pomůžeme tělu, aby mělo vše potřebné pro tolik důležitý pohyb?

Vitar EKOKolagen – přítel kloubů

Určitě můžeme sáhnout po kolagenu. Ten je přirozenou součástí kloubních chrupavek, ale i šlach, kostí, vaziva nebo kůže. Kolagen tvoří až 10 % celkové hmotnosti, s přibývajícím věkem ale bohužel jeho produkce klesá. V tomto případě – stejně jako při zvýšené námaze kloubního a pohybového aparátu – se vyplatí kolagen tělu dodávat. A pomoci mohou doplňky stravy, třeba Vitar EKO Kolagen forte, který kromě kolagenu nabídne kloubům a pohybovému aparátu také boswellin a vitamin C.

Hořčík – parťák (nejen) sportovců

V ekologicky šetrné řadě Vitar EKO najdete i hořčík, a to v biologicky aktivní formě Aquaminu, který je získáván z moře. Hořčík je pro lidský organizmus velmi důležitý – podílí se na mnoha procesech v lidském těle. Pomáhá například udržovat funkčnost svalů a nervů, přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání a podílí se i na energetickém metabolizmu. To všechno jsou přínosy, které oceníte v každodenním životě i při sportu, proto je právě hořčík velmi oblíbený i u sportovců.

Doplňky řady Vitar EKO Friendly, která díky svým obalům přináší menší uhlíkovou stopu a je tak šetrnější k životnímu prostředí, seženete ve vybraných lékárnách, drogeriích nebo na e-shopu VITARu – tradičního českého výrobce vitaminových doplňků.

VITAR klub logo
Zaujal vás tento článek? Přihlaste se do VITAR klubu a získáte informace jako první - včetně dalších mnoha výhod!
Přihlásit se můžete zde Stát se členem