VITAR pomáhá v oblastech postižených povodněmi

4. 10. 2024

Firemní motto VITARu zní „Pomáháme lidem vést zdravější život“ a nepromítá se jen do aktivit spojených s nabídkou kvalitních doplňků stravy. Jde o firemní filozofii, kterou se VITAR řídí i při svých dalších aktivitách a lidem tak pomáhá i teď, po povodních. Finančně i materiálně společnost podpořila lidi zasažené povodněmi na Moravě, kde sama působí, a také ve Slezsku.

První pomoc VITARu zamířila do Bohumína v podobě většího množství vitaminů, konkrétně šlo o Vitar Vitamin C s postupným uvolňováním. „Původně nás vůbec nenapadlo, že by mohli lidi po povodních zajímat vitaminy. Přišel za námi ale šéfkuchař firmy, která k nám do zlínského VITAR centra dodává obědy, a který je z postižené oblasti, zda bychom nepomohli právě vitaminy. Protože přichází zima a lidi jsou v neskutečném zápřahu. Souhlasili jsme, naplnili jsme jeho auto vitaminy a ty už pomáhají na místě,“ popisuje generální ředitel VITARu Vladimír Polášek. Kromě vitaminů zároveň zamířily do Bohumína i dezinfekce Predator, jejichž distributorem VITAR je.

pomoc pri povodnichDalší pomoc pak směřovala na Jesenicko, tentokrát ve formě finančního příspěvku na nákup více než stovky přímotopů. „V této oblasti voda zničila přes 200 kilometrů plynovodu a domácnosti, které topí plynem, jsou nyní bez tepla. Přímotop tak zůstává jedinou dostupnou možností, jak domácnostem trochu tepla zajistit. Proto nám dává ohromný smysl podpořit zdraví lidí v těchto oblastech tímto způsobem,“ sděluje podrobnosti Vladimír Polášek.

Díky financím VITARu i jiných drobných dárců proběhl okamžitý nákup přímotopů, které byly ihned rozdistribuovány do potřebných oblastí. Rozdej proběhl přednostně do postižených škol a školek, ale také rodinám s malými dětmi. „My chceme realizovat především adresnou pomoc a hledáme tak oblasti, kam se běžná pomoc v potřebné míře často nedostane.“

Do pomoci s přímotopy se můžete zapojit i vy – stačí přispět na transparentní účet zde.  

Pomocných aktivit Jiřího Kováře a Kláry Hlavaté využije VITAR i v další fázi, kdy přes ně pošle do oblasti kromě přímotopů opět i Vitar Vitamin C s postupným uvolňováním. A v dalších aktivitách chce nadále pokračovat. „Máme na pomoc rezervované i další finance, které zamíří potřebným. Opět samozřejmě budeme pečlivě vybírat tak, aby byly vynaloženy co nejefektivněji a adresně,“ uzavírá generální ředitel VITARu Vladimír Polášek.

VITAR klub logo
Zaujal vás tento článek? Přihlaste se do VITAR klubu a získáte informace jako první - včetně dalších mnoha výhod!
Přihlásit se můžete zde Stát se členem