Vnější péče o vlasy: Mytí

19. 10. 2018

Mytí vlasů představuje jednu z běžných starostí o vaše vlasy. Asi sami víte, jak na to, a třeba si říkáte, že to žádná velká věda není. Několik pevných zásad je ale dobré dodržovat a ty si připomeneme. Abyste měli jistotu, že základní vnější péči o vlasy zvládáte na jedničku.

Před mytím vlasy pořádně pročešte.

Zbavíte je tak všech použitých stylingových přípravků a rozčešete případná zašmodrchání. Vlasy umývejte šetrně, moc je netřete, radši jen jemně masírujte konečky prstů a nepoužívejte příliš horkou vodu.

Volte šampon vhodný pro váš typ vlasů.

Na trhu je široká paleta šamponů na vlasy mastné, suché, poškozené, barvené, vlnité a spousta dalších, ze kterých si jistě vyberete. My doporučujeme Revitalon Aktivační šampon, který je určený zejména pro péči o jemné, poškozené a vypadávající vlasy. Dodává jim prospěšné látky, které vyživují vlasy od kořínků a přispívají k obnovení a ochraně poškozených vlasů. Revitalon Aktivační šampon je vhodný pro všechny typy vlasů, pro každodenní používání a pro muže i ženy. Šamponu nepoužívejte příliš, stačí množství velké asi jako lískový oříšek rozmíchat v dlani s vodou a potom teprve aplikovat na vlasy. 

Mytí vlasů začínejte u pokožky hlavy a u kořínků vlasů, konečkům vlasů stačí šamponu méně.

V případě potřeby umyjte vlasy šamponem dvakrát za sebou. Nezapomeňte vlasy důkladně propláchnout od veškerého šamponu a pěny. Na závěr je dobré vlasy opláchnout vlažnou vodou, což vlas uzavře a činí jej odolnějším, a navíc dodá i lesku. 

Vlasy jemně protřete ručníkem, příliš je nemačkejte a netahejte.

Mějte na paměti, že mokrý vlas je mnohem křehčí a náchylnější k poškození než vlas suchý. Do takto vysušených vlasů aplikujte podle potřeby kondicionér. My doporučujeme Revitalon Obnovující kondicionér s obsahem vzácného arganového oleje, kofeinu, keratinu, ceramidů, vitaminů a aminokyselin (o účincích a prospěšnosti těchto látek pro vaše vlasy se dočtete zde). Revitalon Obnovující kondicionér usnadňuje rozčesávání, obsažené prospěšné látky vyživují vlasy od kořínků a přispívají k obnovení a ochraně poškozených vlasů.

Pokud chcete mokré či vlhké vlasy pročesávat, vezměte si hřeben s řídkými zuby a česejte šetrně.

VITAR klub logo
Zaujal vás tento článek? Přihlaste se do VITAR klubu a získáte informace jako první - včetně dalších mnoha výhod!
Přihlásit se můžete zde Stát se členem